Home
Bindingskracht.nl E-mail

Op deze pagina zijn een aantal hulpmiddelen beschreven die geschikt zijn om de passieve partij op subtiele wijze te prikkelen, mits goed gedoceerd. Het is aan je eigen fantasie wat je er mee kunt doen, en welke andere mogelijkheden er zijn. Tederheid en zachtheid blijft te allen tijde het uitgangspunt.

Handen/vingers en tong

Handen, vingers en tong zijn zeer geschikte hulpmiddelen om het lichaam op tal van plekjes uiterst zachtjes te strelen. Al snel zul je merken dat heel veel plekjes op het lichaam heftig reageren.
Vermijd aan het begin van het spel heel bewust de bekende erogene zones.

Benodigdheden: overige hulpmiddelen: zinnenprikkelend

IJsblokjes

De koude van de ijsblokjes werkt heel prikkelend op het lichaam. Door de touwen kan de ander zich niet verzetten, en moet het gelaten ondergaan.
Houd zorgvuldig in de gaten tot hoever je kan en mag gaan. Vooral de ijsblokjes met een wat rondere vorm werken goed. Onderzoek geduldig waar het ijsblok het meeste effect heeft. Probeer eens de kaaklijn, of de bovenkant van de rug.

Prikkertjes

Met een veilig, scherp prikkertje of een ouderwets radeermesje kan het lichaam op tal van plekken worden verwend. Wel is van belang om af te tasten wat de passieve partij nog als aangenaam ervaart.


Honing

Doe wat honing op bijzondere plekjes op het lichaam en lik het er vervolgens traag en zachtjes af. Er kan een heel spel bij gespeeld worden, waarbij je wat honing met je tong oppakt en het vervolgens aan je partner voert.

Kaarsvet

Een sporadisch, onverwachte druppel warm kaarsvet leent zich uitstekend om het lichaam te prikkelen.
Toch gelden er hierbij tal van veiligheidsrichtlijnen, met als voornaamste dat het kaarsvet niet te heet mag zijn. Verhoog zonodig de afstand tot het lichaam, waardoor de druppel de kans krijgt om nog wat af te koelen.
Zorg dat slechts één druppel tegelijk op het lichaam kan vallen. Immers overdaad schaad.
Een goedkope, witte kaars is het beste in gebruik.
Test het effect zonodig eerst bij jezelf uit, bijvoorbeeld op je arm.

Overige

Gebruik je fantasie om naast de reeds beschreven dingen ook andere simpele middelen in te zetten tijdens het bondagespel. Je zult al snel merken dat je partner na het aanbrengen van de bondage mentaal en fysiek veel gevoeliger is voor sensatie. Zelfs de meest eenvoudige dingen kunnen al een groot effect hebben. Denk daarbij in de volgende richtingen:

• 
• 
• 
 

  

een veer van een pauw, een plumeau, een electrische tandenborstel, of massageolie
bedek je partner met een uitgespreide dunne zijden sjaal en trek deze langzaam over het hele lichaam
prikkel sterk de smaakpapillen van de geblinddoekte partij door steeds wisselende kleine hapjes met totaal verschillende smaken te voeren. Denk daarbij aan honing, vla, wijn, augurk, etc
verwen extra de huid door je partner een ontspanningsmassage te geven. De partij hoeft daarbij overigens niet eens gebonden te zijn ... Het kán natuurlijk wel!

Terug.