Home
Bindingskracht.nl E-mail

Streef naar kwaliteit in het touw. Ga daarom naar de echte touw- en tuigagewinkels, of bij de watersportwinkels en buitensportwinkels. Je zult zeker niet de eerste zijn die touw koopt voor bondage doeleinden. Schroom dus niet en geef gewoon aan wat je zoekt. Ze hebben er ervaring mee.

Laat je bij het kopen van touw leiden door hoe het touw aanvoelt, door hoe soepel en zacht het touw is. Synthetisch polyamide touw zonder kern is een goede keuze. Het touw heeft weinig onderhoud nodig en voelt altijd zacht aan. Als je twijfelt aan het touw, koop het dan niet. Zoek verder tot je het wel vindt.
Maak de stukken touw op maat en werk de uiteinden af door deze dicht te schroeien, bijvoorbeeld met behulp van een aansteker. Knijp het nog (flink) hete uiteinde wat bij elkaar.
Uit oogpunt van hygiëne kan dit touw periodiek in de handwas.
Bedenk dat eigenlijk elk stukje touw geschikt is om in het spel te gebruiken.

Benodigdheden: touwen
Voor het enkelvoudig gebruik kan plat touw van
4 bij 8 mm worden gebruikt. Een leuk setje touwen bestaat uit de volgende lengten:
- 3 maal 3 meter
- 3 maal 4 meter
- 4 maal 5 meter
- 3 maal 7,5 meter

Voor het dubbel gebruik kan beter plat touw van 5 bij 10 mm worden gebruikt. Een leuk setje touwen bestaat uit de volgende lengten:
- 3 maal 4 meter
- 2 maal 6 meter
- 2 maal 8 meter
- 1 maal 12 meter

De diverse stukken touw worden netjes opgerold bewaard. Het oprollen gebeurt door één uiteinde in de hand te houden en dan het touw steeds heel losjes om de uitgespreide hand te wikkelen. Met het laatste stukje touw wordt aan het eind een mastworp gemaakt om te vermijden dat het opgerolde setje in de knop zal raken.
Bij het oprollen van de lengten van 8 en 12 meter kan het touw dubbel gelaten bij het oprollen, omdat het toch bijna altijd weer dubbel wordt gebruikt.

Terug.