Home
Bindingskracht.nl E-mail
Het subtiele bondagespel heeft al tijden onze oprechte aandacht. Toch missen we de handigheid in het aanleggen van de bondages en het eindigen met de knopen. In de loop der tijd hebben we al diverse soorten touw uitgeprobeerd, maar zowel het touw als de resultaten blijven voor ons wat tegenvallen.
Via Internet komen we terecht op "www.bindingskracht.nl". Gelijktijdig is daarover onverwachts een reportage op de televisie. Direct na de intrigerende uitzending kruipen we, ditmaal samen, achter de pc. Uitgebreid nemen we de genoemde website door, en raken er door gebiologeerd. De uitleg van de verschillende bondages ziet er goed verzorgd uit en is zeer helder. Ons oog valt ook op de mogelijkheid van een workshop.

We treffen elkaar, na uitgebreid e-mail contact, op de afgesproken ontmoetingsplek voor de aanschaf van de touwen en de workshop. De onrust die al dagen aan me heeft lopen knagen treedt nog duidelijker naar de voorgrond. Gelukkig stelt Anton me gerust.
Paul en Marije nemen ontspannen de tijd om af te tasten wat onze ervaring met bondage is, zodat de agenda erop kan worden afgestemd. De gesprekken doen me goed, de rust keert weer terug in mijn zo sterk opgewonden lichaam. Eigenlijk vind ik het superspannend om met dit onderwerp bezig te zijn. Het is ook heerlijk om te ervaren dat er meer mensen zijn die genieten van het subtiele bondagespel. Wel merk ik uit de verhalen dat Paul en Marije veel meer ervaring hebben. Naast hun kennis over de bondages is er bij hen ook de (voor)liefde om de geraffinieerd gevangen partner op verfijnde wijze te verwennen.
Expressievormen: Erotische verhalen 1: Bondagetouw te koop
De uitleg gaat verder. Ik herken de beelden die ik eerder op de website heb gezien.
Het samenbinden van de duimen, het binden van de polsen met een klein (willekeurig) stukje touw.
De drievoudige lus met de toepassing wordt eerst op mij gedemonstreerd.
Daarna wordt er de ruimte geboden op zelf op elkaar te oefenen. Veelvuldig is er de geduldige sturing.
Samen tonen ze ons zelfgemaakte nylonbandjes.
Ik herken ze direct. Ze lijken veel op de spanbanden die wij wel eens gebruiken, maar dan comfortabeler.
Het voelt heerlijk aan als Paul het bandje ter demonstratie strak om mijn polsen aanbrengt.
Op dezelfde wijze volgen de diverse polsbondages die ook uitgebreid op de website staan uitgelegd. Het duurt niet lang of ik zit vastgebonden op een stoel, mijn polsen aan elk van de stoelpoten, een extra touw vrij strak om mijn lichaam. Ik merk dat ik vooral de strakke inklemming waardeer die Paul voordoet. Gaandeweg hebben we trouwens allebei onze schoenen en sokken al uitgedaan, zodat we ook konden oefenen op de enkels.
Bij de 'polsbondage 4' krijgen we de instructie hoe je de polsen gekruist kan samenbinden. Precies dezelfde handelingen zijn te gebruiken om één pols aan een stok vast te binden. Opnieuw krijg ik ruimschoots de gelegenheid om op vooral op Anton te oefenen. De extra ondersteuning is daarbij voor mij onontbeerlijk.

Tijdens de korte pauze gaat Paul al vast in op de bikinibondage. Hij geeft aan dat in hun eigen spel deze bondage op een ontbloot (boven)lichaam wordt uitgevoerd. 'Het effect van de touwen is dan optimaal te voelen', zo gaat hij verder. Paul polst voorzichtig hoe wij de demonstratie willen ontvangen. Even overleg ik met Anton. Het was fijn te zien dat hij geen schroom ervaart. Hij laat de keuze aan mij.
Eerst bindt Anton mijn polsen gekruist op mijn rug. Dan zoekt Paul van ons beide toestemming om de bikinibondage éénmaal op mij voor te doen. Ik merk wederom dat de aanwezigheid van Marije rustgevend op mij werkt.

Voorzichtig brengt Paul het touw aan. Weer ervaar ik de wonderlijke kracht van het touw dat hij strak trekt om mijn lichaam. Nog voordat Paul helemaal klaar is maakt hij het touw alweer los, zodat Anton zélf kan oefenen. Even krijg ik dan het beeld van een wijze, gedisciplineerde Oosterse leermeester die zijn pupil onderricht geeft in de eeuwenoude tradities. Ondertussen mag IK mij volledig concentreren op het pure ontvangen, zonder direct iets terug te hoeven geven. Ineens ben ik me volop bewust van de sensatie die door me heen trekt.

Het is een hele openbaring om te merken dat er zelfs een ritueel hoort bij het losmaken van de touwen. Als de bikinibondage weer wordt losgemaakt, blijven mijn polsen nog even gebonden. Er wordt duidelijk aangegeven dat mijn net bevrijde borsten nu zeer ontvankelijk zijn zowel de subtiele, als de stevige aanraking. Opnieuw krijg ik het gevoel van 'Yin Yang'. Het zachte versus het stevige, het tedere versus het harde.

Door onze ruime ervaring met het spelen met touwen begrijpen we al snel de principes van de diverse bondages. 'Oefening baart kunst', geldt overigens wel in deze. Daarnaast is er tijdens de workshop onze openheid over het onderwerp. Misschien ook daarom ontstaat de optie tot verdere uitleg over de diverse mogelijke toepassingen binnen het zo magische spel met de touwen. Ondanks de intimiteit van het onderwerp houden we ons toch ook aanbevolen voor extra inzicht in spelelementen. Voor ons blijft daarnaast de onderlinge communicatie ontzettend belangrijk, zodat we elkaars wensen en vooral de grenzen uiterst zorgvuldig kunnen inschatten.

Anton twijfelt over de uitnodiging om kort op het eenpersoonsbed plaats te nemen. Het doet me goed dat hij toch even de bevestiging bij mij zoekt. Zodra hij ligt bemerk ik bij het aanleggen van de bondages ineens dat hij niet graag de controle uit handen wil geven. Hij geeft dat ook ruiterlijk toe. Van hem mogen de touwen niet te strak. Als hij tenslotte vast ligt, ben ik me bewust van de rust die vrij plotseling over hem neerdaalt. Nu is het zijn beurt om te mogen ontvangen, om te genieten. Gelijktijdig merk ik dat ik het heerlijk vind om op deze wijze met hem bezig te zijn. De werking van de aangereikte zinnenprikkelende hulpmiddelen, zoals de kaars, het prikkertje en de zachte handschoenen wordt via de praktijk onderwezen. Het principe van 'Yin Yang' wordt me steeds duidelijker. Juist de afwisseling, het onverwachtse en de specifieke kennis van de verschillen tussen de erogene zones van man en vrouw, verhoogt enorm de spanning, en dat niet alleen bij hem.

We verwisselen van rol. Als daarop elk van mijn polsen aan de stok wordt vastgemaakt is er bij mij weer de behoefte om juist wél de strakheid van de touwen te voelen. Misschien ook daarom brengt Paul ook nog een zeer brede nylon band zeer strak aan om mijn heupen en om het bed. Ik lig daardoor ineens helemaal weerloos ingeklemd.
Door de aanvullende blinddoek kan ik ook niet meer zien wat er gaat gebeuren.
Gelijktijdig raken mijn overige zintuigen extra alert.

Een voor mij toch weer vreemd en onbekend, zeer wonderlijk spel ontvouwt zich. Soms voel ik even de sturende hand van de wijze, Oosterse meester die de noodzaak van het zorgvuldig en gedoceerd toedienen van de uiteenlopende prikkels sterk benadrukt, waarbij ook nog de verschillen in gevoeligheid van mijn erogene zones aan de orde komt.
Het gigantische effect van slechts enkele druppels kaarsvet op mijn tepelhof en tepel vermengt zich met de zijdezachte aanraking van de handschoen.
Dan weer is er kort het prikkertje, de speelse vingertoppen die mijn huid nauwelijks beroeren, of de zeer geroutineerde masserende hand op mijn borst. Steeds ook is er de uitleg over het hoe en het waarom.
We mogen al deze wijsheid tot ons nemen tijdens deze bijzonder ontmoeting. In een later stadium kunnen we in beslotenheid preciezer oefenen, en verder integreren binnen ons eigen spel. Gelukkig is er altijd nog de site om eventueel weggezakte kennis weer op te frissen.

©Bindingskracht, juni 2007

Terug.